Goudprijs per kilo

de-goudprijs-per-kilogram

De goudprijs meestal genoteerd in dollars per ounce. Veel mensen vragen zich af wat de goudprijs per kilo is.

Het is een lastig karweitje om een en ander om te rekenen. De ounces zijn bovendien geen gewone ounces maar troy ounces, want edelmetaal wordt verkocht per troy ounce: Het standaardgewicht aan goud dat wordt gebruikt op de internationale markt is genoemd naar de oude Franse stad Troyes. Een troy ounce weegt 31,1035 gram.

Een kilo goud

Een baar goud, zoals je ze wel eens ziet in de film, weegt ongeveer 400 troy ounce. Omgerekend is dat ongeveer 12.4 kilo. De prijs van een baar goud is nu (19 juli) 669,190.39 Euro. Tegenwoordig zijn de kleinere kilo baren populair. De conversie van de dollarkoers naar de prijs in euro’s en van troy ounce naar kilo, is al berekend op de Goud.eu website. Hiernaast staat de spotmarkt grafiek van de goudprijs, dus omgerekend in euro per kilo in plaats van de standaardnotatie. Als je wilt weten wat de prijs per gram goud is moet je het getal aan de linkerzijde van de goud kilo grafiek delen door 1000 . Op dit moment is de goudprijs per kilo € 53.793,44. dan is de goudprijs per gram 53,79 euro.

Goudprijs per kilo verwachting

De verwachting is dat de goudprijzen gaan stijgen. Dankzij het draaien van de geldpersen, op volle toeren, kan het niet anders dat goud stijgt. De goudkoers gaat nooit in een rechte lijn en er zullen ook periodes van daling zijn maar structureel is er een opwaartse druk. Geld drukken is goudprijs per kilo verhogen. Grote banken staan er om bekend dat ze de goudprijzen proberen te drukken. Dit doen ze als “windowdressing” om de dollarkoers te steunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *