Wanneer is de beste tijd om goud te verkopen?

De beste tijd om goud te verkopen is wanneer de spotprijs van goud hoog is en u vertrouwd bent met het idee om uw gouden munten, goudbaren of andere gouden voorwerpen te verkopen.

Goud fluctueert, net als andere grondstoffen, voortdurend in waarde. Net als de aandelenmarkt, is het niet eenvoudig om uit te zoeken of de goudprijs zal stijgen of dalen, en “de markt verslaan” voor goud is iets waar zelfs de slimste beleggers moeite mee hebben om consistent te zijn.

Als u een aanzienlijke hoeveelheid goud heeft en op het best mogelijke moment wilt verkopen, kunt u goudprognoses en -analyses gebruiken om op de hoogte te blijven van markttrends. Deze kunnen nuttige informatie over goudprijzen bieden, maar net als al het andere marktgerelateerd zijn hun voorspellingen niet altijd perfect.

Daarom is het het beste om goud te verkopen wanneer u contant geld nodig heeft en wanneer u denkt dat de prijs van goud op een hoog genoeg punt staat om afstand te doen van uw gouden voorwerpen.

De beste plaatsen om goud te verkopen voor contant geld

Uitzoeken waar u goud kunt verkopen, kan soms een hele opgave zijn. Zoals met veel dingen in het leven, zijn de meest zichtbare en meest geadverteerde opties – met name lokale kiosken voor het kopen van goud – niet altijd de beste plek om te verkopen als u op zoek bent naar een eerlijke deal.

Er zijn twee belangrijke plaatsen om goud te verkopen: gerenommeerde online goudkopers en lokale juweliers. Over het algemeen raden we aan om online te verkopen als u op zoek bent naar de hoogst mogelijke prijs voor uw goud, hoewel elke optie zijn eigen reeks voor- en nadelen biedt.

Voordelen van online goud verkopen

  • Beste goudprijs: Zoals we hierboven vermeldden, kunnen online goudhandelaren met een kleinere marge werken dan fysieke bedrijven. Dit betekent dat u bijna altijd de beste prijs krijgt voor uw gouden sieraden en andere gouden voorwerpen door online te verkopen.
  • Eenvoudig proces. U ontvangt een prepaid-mailer van de goudkoper, wat betekent dat u alleen uw artikelen hoeft in te pakken en te verzenden via FedEx, UPS, DHL of de United States Postal Service. De meeste kopers zullen uw pakket verzekeren om u veilig te houden.
  • Snelle betalingen. De meeste online goudkopers betalen via cheque, bankoverschrijving, PayPal en andere opties binnen 24 uur na ontvangst en taxatie van uw items. Hoewel dit niet de snelste manier is om goud te verkopen voor contant geld, zijn service en betalingen meestal snel en gemakkelijk.