Goudprijs vandaag

Zoek niet verder want hier vindt u de goudprijs van vandaag. In onze tabletten kunt u de actuele goudprijs zien per kilogram en de inkoopprijzen. Onze goudprijs is volledig geautomatiseerd en toont u de per minuut de goudprijs volgens de goudkoers van vandaag.

Hoe werkt de goudprijs?

De actuele goudprijs van vandaag staat gekoppeld aan de wereldmarkt. Op de wereldmarkt wordt er met Amerikaanse dollars per Troy ounce de goudkoers berekend. Dit is bepaald net na de 2e wereldoorlog om de Dollar tot ‘ankervaluta’ te maken voor internationale handel. Een Troy ounce staat gelijk aan 31,3 gram goud. Een kilo goud bestaat dus uit 32 Troy ounce. Voor de Europese goudmarkt wordt er natuurlijk gerekend met Euro’s en per kilogram goud. Op de wereldmarkt komen kopers en verkopers bij elkaar en hier ontstaat dus de actuele goudprijs van vandaag. Op Goud.eu zijn de koersen realtime te volgen, hiermee bent u dus altijd verzekerd van de beste inkoop goudprijs.

Actuele goudprijs berekenen

De goudprijs is sterk afhankelijk van de ‘hoogte’ van het karaat goud. In Nederland zijn de meeste sieraden gemaakt van 14 karaat goud (585) maar ook 18 karaat (750). Hoe meer zuiver goud er op een sieraad of voorwerp zit de hoger de prijs.

  • 24 karaat goud: 99,9% zuiver goud (merk 999)
  • 22 karaat goud: 91,6% zuiver goud (merk 916)
  • 20 karaat goud: 83.3% zuiver goud (merk 833)
  • 18 karaat goud: 75% zuiver goud (merk 750)
  • 14 karaat goud: 58.5% zuiver goud (merk 585)
  • 8 karaat goud: 33.3% zuiver goud (merk 333)

Waarom kiezen beleggers ervoor om goud te kopen?

Goud biedt veel van de voordelen die gepaard gaan met het bezit van fysieke edelmetalen, zoals portefeuillediversificatie, hoge liquiditeit, een mogelijke afdekking tegen inflatie en meer. Investeren in goud betekent ook dat u investeert in een metaal dat wereldwijd wordt gebruikt. Goud wordt verhandeld op wereldwijde markten van New York tot Hong Kong tot Amsterdam. Bijna elke grote regering in de wereld heeft een bepaalde hoeveelheid goud als essentiële reserve, naast landen en regeringen hebben ook veel banken hun reserves in goud opgeslagen. Wat de voordelen betreft, goud is en blijft de beste edelmetaal om in te investeren.

Wat beïnvloedt de goudprijs?

Net als andere edelmetalen fluctueert de waarde van goudproducten zoals gouden munten en goudbaren gedurende de dag en reageert het op economische gebeurtenissen die zich kunnen voordoen. De prijs van goud wordt specifiek beïnvloed door de relatie tussen het aantal kopers en het aantal verkopers. In de VS stijgen vaak in dollar uitgedrukte goederen in waarde wanneer de dollar daalt en er meer dollars nodig zijn om de goederen te kopen.

Vandaag goud kopen

Onze aangesloten partners op Goud.eu bieden concurrerende, nauwkeurige prijzen en zorgen ervoor dat uw bestelling discreet en volledig verzekerd bij u wordt afgeleverd.